How to guide voor een Drempelloos dagje weg.

Dat jij door Drempelloos een dag weg kunt is duidelijk, maar hoe zorgen wij ervoor dat jij vol kunt genieten van het dagje en je nergens druk over hoeft te maken? In deze ‘how to guide’ wordt duidelijk gemaakt hoe jij je dagje weg realiseert in 7stappen.

Je bezoekt www.drempelloos.eu hierop vind je de informatie over plekken met een hoge   mobiliteit, dus ook rolstoeltoegankelijkheid.

Tip: Heb je nog geen idee waar je naartoe wilt, klik dan een stad aan. Om zo de toegankelijke plekken in deze stad te verkennen.

 

 

Je weet welke locatie je wilt bezoeken. Bijvoorbeeld Blijdorp. Je bekijkt de specificaties hiervan op deze site. Zo weet je waar de invalideparkeerplaatsen zijn en welke poorten rolstoeltoegankelijk zijn. De reis is makkelijk gemaakt.

 

 

Je wilt niet van andere mensen afhankelijk zijn tijdens jouw trip, daarom boek je op de site een scootmobiel. Deze betaal je van te voren, zodat je op de dag zelf geen omkijk meer hebt. De betaling is makkelijk te voldoen via Ideal of Paypal. Hierna krijg je een bevestigingsmailtje met de pick-up code.

 

 

Aangekomen op locatie, zet je de auto makkelijk neer en kan je rechtstreeks naar de rolstoelingang. Bij de ingang staat de scootmobiel voor jou klaar. Je geeft de pick-up code door en neemt plaats. De scootmobiels zijn veilig, stabiel en voor iedereen te besturen. Mocht het nodig zijn kun je om extra informatie vragen bij het uitgeefpunt.

 

 

Tijdens de dag ben jij op de hoogte van de plekken waar invalidetoiletten zich bevinden. Je komt niet voor onverwachte situaties te staan, de drempelloos plattegrond van de desbetreffende locatie heb jij uitgeprint. Je weet precies welke paden wel en niet toegankelijk voor jou zijn.

 

Als je besluit om weer naar huis te gaan, laat je de scootmobiel bij de uitgang achter. Zo hoef je niet terug naar het uitgavepunt bij de ingang. Bij inlevering krijg je de borg terug, mits de scootmobiel in dezelfde staat is. Je kunt deze borg gelijk contant terugkrijgen, of binnen 5 werkdagen teruggestort krijgen.

 

Eenmaal thuis heb je een leuk uitje gehad met gevoel van voldoening. Je bent niet afhankelijk van anderen geweest en je hebt het met weinig moeite gerealiseerd. Mocht je willen kan je nog een review schrijven over je dag, zodat je hier weer andere mensen mee kunt helpen.

 

 

Mocht je nog vragen hebben over het hoe je uitje via Drempelloos tot stand komt, kijk dan even bij de FAQ op onze site.

Ook benieuwd naar een dagje weg via Drempelloos, kijk dan snel onder het kopje ‘locaties’ https://www.drempelloos.eu/locaties.