Zoeken
  • Drempelloos

Drempelloos app of site, de oplossing voor mensen met een lichamelijke beperking

Hoe realiseer je een dag weg als je lichamelijk beperkt bent en niet kan lopen? Hoe beschik je tot informatie over de toegankelijkheid van bepaalde plekken? Veel mensen met een lichamelijke handicap lopen tegen deze problemen. Het aantal mensen die met een lichamelijke beperking een dagje weg gaan is laag. Drempelloos komt met de oplossing. Een site waarop informatie is te vinden over vele toegankelijke plekken, biedt inzicht in de toegankelijkheid tijdens een dagje weg.


Niet meer naar de wc kunnen, is verledentijd

Op deze site kan er per stad gezien worden, welke plekken er makkelijk met een rolstoel te zijn gebruiken. Zo komen lichamelijk beperkten niet voor verrassingen te staan. Een toilet die niet te bereiken is, omdat het zich op de eerste verdieping bevind, zonder lift, is verleden tijd. Zo geeft de site dus inzicht over sanitaire voorzieningen via een plattegrond. Ook hierop zijn dingen zoals; deurbreedte, invalideparkeerplaatsen en geasfalteerde wegen in kaart gebracht.


Tijdbesparing

Jij kan tijd besparen, omdat al deze informatie staat dus samengevoegd op één website. Je hoeft niet te googlen met de vraag of je gebruik kan maken van een toilet. Naast de Drempelloos site is er nu ook een app, die jou nog sneller inzicht kan geven in de uitjes. Klik allereerst de provincie aan waar je een dagje weg wilt, daarna de stad en tot slot het soort uitje; zoals een restaurant of een dierentuin. Ook kan deze app je voorkeuren laten zien op basis van woonplaats en recensies. Bij aankomst bij bijvoorbeeld Blijdorp weet je waar je kunt parkeren, waar de dichtstbijzijnde ingang is, door welke deuren de rolstoel kan, welke paden geschikt of minde geschikt zijn, welk restaurant het toegankelijkst is, wat de reviews van mensen met een beperking zijn en of er een lift aanwezig is.


Drempelloos op pad

Klanten ondervonden door deze app/site dus dat de drempel om een dagje weg te gaan kleiner wordt. Lichamelijk beperkten besparen tijd en hoeven zich minder druk te maken over de toegankelijkheid van bepaalde plekken.


Bent u ook geïnteresseerd? Kijk dan vandaag nog op de Drempelloos site of app!

Hieronder vindt u de links:

Drempelloos site: https://www.drempelloos.eu/

Drempelloos app: http://bit.ly/2E6R0Ur


Ook kunt u op de hoogte blijven van ontwikkelen via social media:

Instagram: https://www.instagram.com/drempelloos/

Facebook: https://www.facebook.com/drempelloos.eu/


Lotte van Ipenburg

14 keer bekeken